רוב משרדי עורכי הפטנטים בארץ מגישים בקשות פטנט בחו"ל באמצעות עמיתים בחו"ל. דבר זה עלול לגרום לעלויות יתר למבקש הפטנט, הן במישרין והן בעקיפין. לצורך המחשה, הטבלה הבאה מראה את התעריפים הבסיסיים להגשת בקשת פטנט הנכתב על ידי עורך פטנטים מחוץ לארה"ב, וכן טווח התעריפים לשעת עבודה של עורכי דין, במספר משרדי עו"ד אמריקאים:
משרד 1 משרד 2 משרד 3 תעריף בסיסי להגשת בקשת פטנט, לא כולל אגרות $1200 $800 $1250 טווח תעריפי שעת עבודה של עו"ד, במידת הצורך $450-240 $600-200 $550-240
בנוסף לעלויות של העמיתים, הרבה משרדי עורכי פטנטים ישראליים מוסיפים עלויות שלהם בגין מתן הוראות לעמית, ויש כאלו שאפילו מוסיפים מ 15% עד 25% לעלות העמית עבור שירות התיווך בין מבקש הפטנט והעמית. התעריפים של עורכי פטנטים אמריקאים הגרים בישראל הם בדרך כלל נמוכות ברמה ניכרת מהתעריפים של העמיתים בארה"ב עבור אותן שירותים. לכן, אפשר לחסוך כסף על ידי שימוש בעו"פ אמריקאי הגר בארץ.
שימוש בעו"פ אמריקאי הגר בארץ גם יכול להביא לחסכון, וכן ליעילות בתהליך בחינת בקשת הפטנט, בכך ששימוש כזה מקטין את האפשרות לאי-הבנות בין עוה"פ והממציא והעלויות הנגררות בכך. לדוגמה, בתביעות בבקשת פטנט אמריקאית של מבקש פטנט ישראלי נתבעה שיטה, אשר היתה כרוכה בה ערבוב של כימיקלים המכילים חנקן (N) וכלור (Cl). באחד מתביעות בקשת הפטנט הייתה מוזכרת יחס כמותי ספציפי בין חנקן וכלור. עוה"פ האמירקאי הפך את הנוסחה ל Na / Cl (יחס כמותי של נתרן לכלור), ואף טען טענות בפני בוחן הפטנטים המבוססות על האמרה הלא נכונה הזאת. רק לאחר מספר חודשים הובא הטעות לידיעת מבקש הפטנט ותוקן. לו מבקש הפטנט היה עובד עם עו"פ אמריקאי אשר התגורר בישראל, הטעות והעלויות הנלוות היו נמנעות מלכתחילה.
Recent Comments